ulio strah u kosti građana

[VIDEO] Policija otkrila detalje jučerašnjeg mahnitanja mladića s noževima po Splitu

18.04.2021 u 14:07

Bionic
Reading

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska u nedjelju je objavila detalje jučerašnjeg incidenta u Splitu kada je policijski službenici uhitili mladića koji je gradom hodao s noževima

23-godišnjak je danas doveden na Općinski prekršajni sud u Splitu.

'Jučer oko 15: 48 zaprimili smo dojavu kako u Splitu ulicom hoda muškarac koji u rukama nosi noževe. Na teren je odmah upućeno nekoliko policijskih ophodnji kako bi pronašli muškarca. Pronađen je nakon 20 tak minuta. Upućena mu je zapovijed da se zaustavi i baci noževe, odbio je zapovijed policijskih službenika, radi čega su na njim uporabljena sredstva prisile ( sprej, tjelesna snaga i sredstva za vezivanje)', priopćila je PU Splitsko-dalmatinska.

Doveden je u službene prostorije, odveden na pregled liječniku nakon čega je pušten iz bolnice. U ovom trenutku nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Od 23-godišnjaka su oduzeta dva noža.

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 23- godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer na području Splita narušavao javni red i mir na naročito drzak način tako da je iz prodavaonice uzeo dva noža i izašao na ulicu čime je uznemirio građane.

Ostvario je obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, opisanim ponašanjem ostvario je i obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i to čl. 29.