udaljena meta

[VIDEO] Pogledajte kako Putin isprobava novi moćni ruski snajper

20.09.2018 u 14:32

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin osobno je isprobao novu snajpersku pušku gađajući mete udaljene 600 metara

Kako piše Russia Beyond, Putin se u četvrtak tijekom posjeta vojnom parku Patriot nedaleko od Moskve okušao kao snajperist isprobavši novu snajpersku pušku SVČ-308 te ispalivši pritom pet metaka u metu udaljenu 600 metara.

Riječ je, naime, o pušci za čiju nabavku je zainteresirano rusko ministarstvo obrane, a koju je u vojnom parku premijerno predstavila tvrtka Rosgvardija.

Radi se o poluautomatskoj pušci koja će se proizvoditi u tri kalibra; 7,62x54mm, 7,62x51mm i .338 Lapua Magnum.

Zasad je poznato to da će se u dizajnerskom, ali i funkcionalnom smislu ova puška razlikovati od tradicionalnog oblika koji je karakterističan za ruske snajpere.

Putin isprobava novi ruski snajper Izvor: Društvene mreže / Autor: Life

Njezin novi dizajn i funkcionalnost će pojednostaviti montažu različitih tipova ciljnika, posebno noćnih termovizijskih optičkih uređaja, ali i smanjiti njezine ukupne gabarite te pojednostaviti postupak čišćenja i održavanja.

  • +8
Vladimir Putin na odmoru Izvor: Profimedia / Autor: Alexei Nikolsky/Russian Presidential Press and Information Office/TASS

Zahvaljujući velikom interesu stranih partnera za novom snajperskom puškom SVČ, gotovo da je izvjestan i njezin visok izvozni potencijal, ističu vojni analitičari.