NADA SE DOGOVORU VJEROVNIKA

[VIDEO] Petrov oporbi: Danas nije vrijeme za politikantstvo

06.04.2017 u 14:37

Bionic
Reading

Iako zbog bolesti jučer nije vodio sjednicu tijekom rasprave o tzv. lex Agrokoru, predsjednik Sabora Božo Petrov danas je odradio glasovanje. Novinarima je kasnije objasnio zašto smatra da je današnje donošenje zakona važno

Nakon što je Sabor izglasao tzv. lex Agrokor, novinarima se obratio Božo Petrov.

'Ovaj je zakon osigurač za očuvanje gospodarskog sustava i radnih mjesta. Osim ako se vjerovnici ne dogovore prije države. Nadam se da će se dogovoriti i bez sudjelovanja države, ali mi moramo preuzeti odgovornost. Moramo brinuti za državne interese. Ne postoje veći državni interesi od tvrtki koje u ovom trenutku u koncesiji imaju tisuće i tisuće hektara poljoprivredne površine, ne postoji veći interes od kanala za plasman robe svih hrvatskih dobavljača, od najmanjih do najvećih. I to je razlog zbog čega moramo osigurati mogućnost da država može intervenirati ako to bude potrebno. Nadam se da će se vjerovnici dogovoriti, ako se ne dogovore, onda će se dogoditi aktivacija zakona. Naravno, aktivacija zakona može se dogoditi samo ako oni to zatraže', rekao je Petrov.

Podsjetimo, lex Agrokor i amandmane HDZ-a na nož je dočekala oporba. 'Amandman 1. pokušava uvesti dvije stvari - govori o tome da vlada ni sama ne vjeruje da će uspjeti u ovom procesu. S druge strane govori da će onima koji prvi daju novac kasnije će se moći naplatiti iz imovine Agrokora. To je status koji nitko u Hrvatskoj nije imao. Ovo je presedan. Kao što je Riječkom krpicom Rijeka oduzeta Hrvatskoj, ovom HDZ-ovom flekicom pokušavate oduzeti šume, polja, farme i izvore od ljudi i riješiti se suvereniteta Hrvatske. Jeste li svjesni što radite ovim amandmanom?' poručio je tijekom glasovanja SDP-ov Davor Bernardić.

Poruku za oporbu imao je i Petrov. 'Poručio bih oporbi – danas nije vrijeme za politikantstvo, danas je vrijeme da budemo složni i da sačuvamo interese RH', rekao je čelnik Mosta.