OBRAĆANJE KRIZNOG DIREKTORA

Bankari obećali Alvarezu novac, ali pod jednim uvjetom

06.04.2017 u 14:05

Bionic
Reading

Završio je sastanak vodstva Agrokora i predstavnika banaka. Na sastanku koji se održao u sjedištu Agrokora zaključeno je da će banke nastaviti financirati operativno poslovanje grupe, ali pod jednim uvjetom

'Upravo smo dovršili konstruktivni sastanak sa svim članovima koordinacijskog odbora banaka - Erste banka, Intese, Reiffeisen, Sberbanka, Unicredit i VTB banka. Oni i dalje izražavaju potporu za poslovanje grupe i posebno nastoje podržavati sve potrebe zaposlenika i dobavljača u ovom neizvjesnom trenutku.

Jednoglasno su izrazili namjeru da financiraju financijske potrebe grupe pod uvjetom da ovo financiranje ima status prioriteta pod novim zakonom za sistemski važne kompanije koji je upravo izglasan u Saboru. Njihova predanost će morati biti odobrena od strane svih institucija i to je proces koji ide po žurnom postupku. Zajedno sa svojim savjetnicima blisko surađuju s mojim timom i savjetnicima rade 24 sata kako bi se pronašlo rješenje, a kompanija razmatra i druge mogućnosti', rekao je Antonio Alvarez III.