kod mosta mladosti

[VIDEO/FOTO] Zagrebački vatrogasci opet u akciji na Savi, otkačio se još jedan brod, a sumnja se da je netko prerezao sajlu

  • Autor: V.Mo.
  • Zadnja izmjena 19.07.2021 14:59
  • Objavljeno 19.07.2021 u 13:50
Vatrogasci od jutra spašavaju brod na Savi u Zagrebu

Vatrogasci od jutra spašavaju brod na Savi u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi

Još jedan brod odvezao se od obale Save kod Mosta mladosti u Zagrebu u ponedjeljak ujutro, a to je drugi brod koji se u nekoliko dana odvojio od obale na istoj lokaciji

Riječ je o teglenici dugoj 80 metara te s još nekoliko brodova vezanoj na istom mjestu nedaleko od Mosta mladosti. Kako su zagrebački vatrogasci rekli za Večernji list, u akciji spašavanja bili su od 9 ujutro, a uspjeli su ga vezati s dvije sajle da ne otplovi nizvodno te je nešto prije 14 sati u tijeku bio pokušaj da se brod primakne obali.

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi

Problem je bilo kormilo okrenuto tako da nosi brod prema sredini rijeke, pa su ga vatrogasci pokušavali okrenuti da bi struja brod gurala prema obali.

Iako još nije provedena službena istraga, prema onome što su vatrogasci ispričali za Večernji list, sumnja se da je netko namjerno prerezao sajlu koja je držala brod.

  • +1

Vatrogasci spašavaju drugi brod na Savi

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi

S iste se lokacije u petak odvezao još jedan brod koji je struja nasukala nizvodno kod slapa toplane, a s obzirom na to da je prijetio rast vodostaja rijeke, postojala je bojazan da će brod nekontrolirano otploviti nizvodno i oštetiti Željeznički most kod Jakuševca.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika

Taj je brod uspješno odsukan u subotu i vezan je za obalu. Akcija odsukavanja započela je desetak minuta nakon ponoći uz pomoć kopnenog vojnog vozila, nakon čega je brod uspješno odsukan te je usmjeren paralelno s obalom rijeke Save i vezan za obalu. U akciji su sudjelovale postrojbe Hrvatske vojske, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb i policijski službenici Policijske uprave zagrebačke.

  • +17
  • +14

Povlačenje broda nasukanog na slapovima Save

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!