NIKAD NIJE KASNO

Veteran 2. svjetskog rata dobio dijete u 90.!

04.06.2010 u 15:52

Bionic
Reading

Armais Nazarov iz Armavira u Kransodarskom kraju ovih je dana postao tata po četvrti put i tako još jednom dao inspiraciju mlađima u domovini mu Rusiji, koja se već godinama bori s niskim natalitetom i depopulacijom

'Uvijek za heroja opstoji mogućnost da postane kukavica i uvijek za kukavicu opstoji mogućnost da postane heroj', kazao je filozof egzistencijalizma Jean Paul Sartre. A Armais Nazarov pokazao je da za heroja uvijek postoji mogućnost da još jednom postane heroj, i to uslijed velike egzistencijalne borbe čitave Rusije, čija je populacija proteklih godina drastično pala ispod 150 milijuna.

Novorođeni Artjem zdrav je i težak tri kilograma i 700 grama. Zdrava je, također, i sretna njegova 35-godišnja majka Jevgenija Nazarova, koja je usprkos protivljenju obitelji pošla za čovjeka koji je 20 godina stariji od svoje svekrve.

Na Kakvkazu inače nije rijetkost da se žene udaju za mnogo starije muškarce. Flegmatičan kao da se podrazumijeva sve što mu se događa, Armais zrači začudnom vitalnošću, ima dobru mirovinu, a lokalne vlasti obećale su mu i novi stan kao veteranu Velikaje otečestvenaje vojne.

Državni kanal Vijesti snimio ga je kako uz pomoć štapa dolazi pred rodilište i ženi na prozoru viče da pokaže malog. Pritom namjerava i dalje poboljšavati demografsku sliku Rusije; spominje izreku po kojoj 'za punu obiteljsku sreću treba i kći'!

'Još u ratnim godinama Ciganka mi je prorekla: 'Živjet ćeš dugo, ženiti se dvaput, a posljednje dijete bit će djevojčica', ispričao je Nazarov. Ostala djeca stara su mu 60, 50 i 12 godina.

Gorje Kavkaz poznato je po krepkim i dugovječnim ljudima. Ipak, u rodilištu kažu da nije zabilježen slučaj da je otac 54 godine stariji od majke djeteta.