ALI NE SUTRA

Vesna Pusić će se ipak sastati s predsjednicom

14.04.2015 u 15:32

Bionic
Reading

Nakon što se premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije pojavio na sastanku s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, odbijenicu je barem za sutra na Pantovčak službeno poslala i prva potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić. Međutim, predsjednica HNS-a spremna je s predsjednicom sastati se neki drugi put

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović HNS-u je sastanak zakazala za sutra u 14:30, međutim, iz te stranke sutra se nitko neće pojaviti.

'Predsjednica Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Vesna Pusić zbog ranije dogovorenog službenog puta u Bosnu i Hercegovinu, u funkciji prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova, nije u mogućnosti odazvati se pozivu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović na razgovor, u srijedu, 15. travnja', priopćili su iz HNS-a.

Pusić će, kažu, naknadno utvrditi termin sastanka s predsjednicom Republike.

Istovremeno su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova izvijestili da će Pusić u Sarajevu boraviti gotovo cijeli dan. U Sarajevu će se sastati s ministrom vanjskih poslova BiH, Igorom Crnadkom (12,00 h, MVP BiH, Musala 2) nakon čega je predviđena press konferencija. Sastat će se i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem (14,30 h, Vijeće ministara BiH, Trg BiH 1), zatim s članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH (15,15 h) te članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine (16,00 h, Zgrada predsjedništva BiH, Maršala Tita 16).

Jedna od ključnih tema razgovora bit će europski put BiH, nakon što je u studenom prošle godine na sastanku Vijeća za vanjske poslove prihvaćen zaključak kojim je britansko-njemačka inicijativa, pokrenuta na poticaj Hrvatske, prerasla u europski projekt te otvorila veliku šansu za BiH, izvijestili su iz MVEP-a. Na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Bruxellesu u ožujku o.g. donesen je zaključak o odmrzavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU.

'Stabilnost Bosne i Hercegovine te njen europski put važni su za stabilnost cijele regije, što je od ključnog interesa za Hrvatsku, a ovaj posjet je i dio pripreme za sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU i predstavnika BiH, kojeg organizira Hrvatska, a koji će se održati u Luksemburgu početkom idućeg tjedna', kažu u MVEP-u.