RATNA JUNAKINJA

Vesna Bosanac za smjenu saznala preko interneta

30.06.2013 u 09:56

Bionic
Reading

Smjena ratne i sadašnje ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac i dalje je tema razgovora u Vukovaru, gdje se uglavnom s neodobravanjem gleda na to kako je postupak odrađen. Razočarana je svime i sama Bosanac

'Ovo je politička smjena. Razumijem da svaka vlast na čelna mjesta stavlja ljude od povjerenja. No krivo mi je što sve to tako ispalo. Za smjenu sam saznala preko interneta. Ne mogu vjerovati da nekog poslije toliko godina odbace samo tako. Očekivala sam da razgovaramo i vidimo što dalje, ali do toga nije došlo', izjavila je Bosanac koja dobiva podršku iz cijele Hrvatske, za Vecernji.hr.

Do smjene V. Bosanac došlo je nakon odluke Vlade koja je zbog gubitaka bolnice imenovala sanacijsko vijeće i Davora Arežinu kao sanacijskog upravitelja.

'Idućeg tjedna imam razgovor s ministrom Rajkom Ostojićem pa ću vidjeti što dalje. Spremna sam i dalje pomoći koliko god mogu', rekla je Bosanac koja bi, ostane li smjena, trebala raditi kao pedijatrica do ožujka 2014. kad stječe uvjete za mirovinu. Dug bolnice je 43 milijuna kuna.