POGINUO U SAMOOBRANI

Vepar razderao pse i zario kljove u lovca

28.09.2009 u 15:54

Bionic
Reading

Nekoliko lovačkih pasa gonilo je vepra. Životinja je iz grmlja iskočila pred lovca Blaženka, zarila mu kljove pod rebra i zatim ga podignula u zrak

Blaženko Mujić (44) teško je ozlijeđen u nedjelju na organiziranom lovu u Popovači kraj Kutine. Skupina lovaca krenula je loviti veprove. Jedan od lovaca zapucao je na vepra i ranio ga. Lovački psi počeli su ganjati ranjenu životinju, pišu 24sata.

Lovac Blaženko uzmaknuo je u stranu kako bi oslobodio put psima koji su lovili divlju životinju. Iz gustog raslinja pred Blaženka je odjednom izletio vepar. Blaženko nam je ispričao kako mu je životinja zabila kljove ispod rebra. Podigao ga je u zrak. U tom trenutku dotrčali su lovački psi i napali vepra. Nekoliko njih vepar je razderao. Na Blaženka je vepar tri puta nasrtao.

'Nisam se ni snašao, a već sam letio u zrak. Zakačio me kljovama po trbuhu i rebrima, a kada sam pao, ponovno me napao. Srećom, psi su skočili na njega te se borio protiv njih. Razbacao ih je uokolo i ozlijedio, a potom se vratio do mene i ponovno me napao. To se ponovilo još jedanput, a tada su ga kolege lovci ustrijelili. Znam da imamo ozlijeđenih pasa, ali ne znam u kakvom su stanju', kazao je Mujić za 24sata.

Lovci nisu mogli pucati u životinju dok se Blaženko hrvao s njom, već su je ustrijelili čim se odmaknula od njihova kolege lovca. Teško ozlijeđenog Mujića su prevezli u sisačku bolnicu gdje su ga operirali i zadržali.