noćna dežurstva

Veliki požar u Planom pod kontrolom, jedna osoba je ozlijeđena, a izgorjela je i nenastanjena kuća

02.07.2017 u 18:41

Bionic
Reading

Požar koji je u nedjelju poslijepodne buknuo u Planom kod Trogira u kasnim noćnim satima još nije lokaliziran, ali je pod kontrolom i cijelu će noć na požarištu dežurati 170 vatrogasaca i 45 vatrogasnih vozila, doznaje se u kaštelanskome Dobrovoljnom vatrogasnom društvu

Vatrogasci će cijelu noć sanirati požarište i dogasivati ga, a u ponedjeljak ujutro će se pouzdanije znati koliki je prostor opožaren i koje su eventualne materijalne štete, rekli su kaštelanski vatrogasci.

Prema dostupnim prvim saznanjima u požaru je izgorio jedan nenastanjeni objekt te je nekoliko stambenih objekta nagorjelo. Vatrogasci su potvrdili kako je tijekom gašenja požara ozlijeđena jedna soba koja nije vatrogasac ali je izvan životne opasnosti.

U gašenju požara angažirana su bila četiri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Uzlijetanje i slijetanje zrakoplova u splitskoj zračnoj luci u poslijepodnevnim satima je bilo privremeno poremećeno zbog obližnjeg požara koji je zahvatio Plano kod Trogira, jer su kanaderi prelijetali zračni prostor iznad zračne luke, doznaje se od voditelj prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvana.  

Istaknuo je kako požar nije ugrozio splitsku zračnu luku nego su kanaderi koji sudjeluju u gašenju požara nadlijetali zračni prostor iznad zračne luke. 'U vrijeme dok je trajala obustava slijetanja i uzlijetanja zrakoplov iz Lyona, koji je po planiranom rasporedu trebao sletjeti u splitsku zračnu luku u 17 sati, sletio je alternativno u zračnu luku u Dubrovniku.

Osim toga za vrijeme trajanja privremenog poremećaja u zračnom prometu šest zrakoplova je u splitskoj zračnoj luci čekalo na uzlijetanje i po prestanku poremećaja oni su u predvečernjim satima počeli uzlijetati i njihova kašnjenja u polasku bit će do sat vremena', objasnio je Melvan.

Dodao je kako se promet u splitskoj zračnoj luci u predvečernjim satima normalizira.