nitko nije stradao

Veliki požar kod Novigrada lokaliziran, izgorjelo 50-ak hektara šume i raslinja

08.07.2022 u 10:12

Bionic
Reading

Veliki požar kod Novigrada, koji je u četvrtak oko 23 sata stavljen pod nadzor, u 7 sati je u potpunosti lokaliziran, a izgorjelo je nešto više od 50 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac i istaknuo da nitko nije stradao

Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće na Stanciji. U akciji gašenja požara, koji je buknuo jučer predvečer sudjelovalo je 86 vatrogasaca iz Novigrada, Umaga, Poreča i Buzeta i pripadnika tamošnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a gašenje je otežavao jak, na trenutke olujni vjetar. Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće na Stanciji.

Požar je gašen cijelu noć te je u 7 sati ujutro lokaliziran i stavljen pod kontrolu, objavili su iz umaške Javne vatrogasne postrojbe (JVP). "Požar je pod kontrolom i s terena su povučene sve vatrogasne snage osim JVP Umag koji će dežurati i kontrolirati požarište, odnosno dogašivati ako bude potrebno. Zahvaljujući velikim naporima uspjeli smo obuzdati vatrenu stihiju, a što je najvažnije, prilikom intervencije nitko nije stradao, ostala je samo materijalna šteta" - istaknuo je Kozlevac.

Dodao je kako će se tijekom dana izmjeriti opožarena površina, a ona se prema prvim procjenama kreće negdje u rasponu od 40 do 50 hektara.