od 1. prosinca

Velika internetska platforma preko koje posluju brojni građani više ne prima uplate u kunama. Uputili su važnu obavijest

22.11.2022 u 21:28

Bionic
Reading

Airbnb, poznati servis za iznajmljivanje/unajmljivanje nekretnina poslao je važnu poruku svim korisnicima - i onima koji reklamiraju i iznajmljuju svoje objekte na toj platformi, ali i za one koji bukiraju smještaj preko tog servisa

'Kako bismo se pripremili za službeni prijelaz Hrvatske na euro 1. siječnja 2023., počet ćemo prihvaćati plaćanja i slati isplate u eurima počevši od 1. prosinca 2022.', stoji u poruci koji su dobili svi koji su se registrirali na ovoj platformi, piše Slobodna Dalmacija.

Dodali su da od 1. prosinca više neće biti primanja plaćanja u kunama.

'To znači da ćete morati promijeniti svoju valutu u eure (ili drugu valutu) kada plaćate. Međutim, i dalje ćete moći pregledavati cijene u kunama do 1. siječnja 2024. Ako ste domaćin i cijena vašeg oglasa je u kunama, cijena će se ažurirati u eurima počevši od 1. prosinca, po tečaju od 1 EUR do 7,53450 HRK.

Bankovni računi koji primaju isplate u kunama počet će isplaćivati ​​u eurima. Ne morate ništa učiniti - ova ćemo ažuriranja izvršiti automatski', naveli su iz kompanije.