neredi u ateni

Veleposlanik u Ateni danas u posjeti huliganima, otkriveno kada se očekuje ročište

10.08.2023 u 13:08

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poslalo je priopćenje o neredima u Ateni u kojem su naveli kada bi se trebalo održati ročište te kada će uhićene huligane posjetiti hrvatski veleposlanik u Ateni

Priopćenje Ministarstva vanjskih i europskih poslova donosimo u cijelosti:

'U neredima navijačkih skupina u Ateni, u kojima je uhićeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je pet bilo hospitalizirano, trenutno se na bolničkom liječenju nalazi još jedan hrvatski državljanin. Od navedenih 98 osoba, pet je naknadno uhićeno pri pokušaju izlaska iz Grčke.

Ukupno 97 uhićenih hrvatskih državljana (svi osim hospitalizirane osobe) jučer je izvedeno na ispitivanje, odnosno davanje iskaza, pred državnim odvjetnikom. Nakon davanja iskaza državnom odvjetniku i istražnom sucu, donijet će se prijedlog o održavanju ročišta za odlučivanje o istražnome zatvoru. Sukladno dobivenim informacijama, u subotu, a najkasnije u nedjelju predviđeno je održavanje navedenog ročišta. Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike. Ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru je tajno i nije dopuštena prisutnost Veleposlanstva RH u Ateni.

  • +17
Privođenje huligana na sud u Ateni Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

Veleposlanik RH u Ateni g. Sunko posjetit će danas hrvatske državljane koji su u pritvoru. Veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom je kontaktu s nadležnim grčkim tijelima te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti', pišu iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.