ČESTITKA STONEWALLA

Većini Britanaca ne bi smetalo da je princ George gay?

25.07.2013 u 13:41

Bionic
Reading

Nakon rođenja najiščekivanije bebe na svijetu, sina vojvotkinje od Cambridgea Kate Middleton i princa Williama, vjerojatno ne postoji medij koji o tome nije izvijestio. Ni britanska LGBT zajednica nije ostala imuna na taj događaj. Tako je organizacija Stonewall na svojoj internetskoj stranici objavila službenu čestitku mladim roditeljima, ali se odlučila i na neobičan potez, javlja Crol.hr

Naime naručili su anketu od agencije Yougov u kojoj su sudjelovale 2074 osobe, a trebale su odgovoriti na pitanje bi li im smetalo da budući prijestolonasljednik bude gay ili biseksualac. Rezultat: za 83 posto ispitanih to uglavnom ne bi predstavljalo problem ili nemaju mišljenje o tome. Neki su aktivisti otišli korak dalje pa su na društvenim mrežama počeli raspravljati i o bebinu rodnom identitetu.

'Mislim da je prerano nametati djetetu rodnu ulogu', napisao je jedan od njih na Twitteru. Drugi je pak dodao kako je 'prerano zvati ga dječakom' te da ga 'treba pustiti da prvo razvije vlastiti rodni identitet'. Kraljevska bi obitelj takvo što sigurno pozdravila s oduševljenjem, piše Crol.hr

Usprkos svemu tome, činjenica je da se princ rodio samo nekoliko dana nakon izglasavanja bračne jednakosti te da je njegova prabaka taj zakon 'blagoslovila' svojim potpisom.

'Milijuni ljudi slave prinčevo rođenje, kao što su milijuni prošlog tjedna slavili donošenje zakona o braku u Engleskoj i Walesu. Sretan sam što je svako dijete koje je otad došlo na svijet rođeno u društvu u kojem su lezbijke i gayevi jednaki pred zakonom', komentirao je izvršni direktor organizacije Stonewall, Ben Summerskill.