OGLASIO SE SDP

'Većina je očito netolerantna prema manjinskim pravima!'

01.12.2013 u 21:57

Bionic
Reading

O rezultatima referenduma o braku oglasio se i SDP. Potpredsjednica stranke Milanka Opačić kazala je kako je SDP-u žao 'što se potrošilo 48 milijuna kuna proračunskog novca za jedan referendum koji je bio potpuno nepotreban i suvišan'

Žao mi je što je nakon ovog referenduma Hrvatska poslala poruku da je zemlja u kojoj postoji većina koja je vrlo netolerantna prema manjinskim pravima. Isto tako, nadam se da će se vrlo brzo zbog promjene Ustava onemogućiti bilo kakva vrsta referenduma koja bi dalje mogla produbljavati ovo kršenje ljudskih, odnosno manjinskih prava', kazala je Opačić.

SDP će, dodala je, napraviti što je obećao u svom izbornom programu, a to je dati maksimalna prava LGBT zajednici.

'Već 6. prosinca bi se u Vladinoj proceduri trebao naći Zakon o registriranom partnerstvu koji će dati određena prava homoseksualnim zajednicama i isto tako moram reći da će najvjerojatnije sljedeće godine ono što je u ovoj školskoj godini bio pilot projekt, dakle zdravstveni odgoj, biti redoviti predmet. Ovo je pokazalo da mlade generacije moramo odgajati za puno veću toleranciju nego što je u ovom trenutku imaju odrasli ljudi', zaključila je Opačić.

302003,301999,301992,301986