STYRIJINA SRAMOTA

Večernji list 500 honoraraca ostavio bez božićnice

22.12.2008 u 22:00

Bionic
Reading

Uprava Večernjeg lista odlučila je ove godine počastiti svoje stalno zaposlene novinare božićnicom od 5200 kuna, a više od 500 honoraraca ove je godine ostalo praznih džepova

'Ogorčeni smo ovakvom odlukom Uprave i Vijeće sindikalnih povjerenika će se očitovati o toj odluci', rekao je za Business.hr voditelj sindikata Večernjeg lista Anton Filić.

Filić je istaknuo kako nema razloga da Večernjakovi honorarci i ove godine, kao i do sada, ne dobiju zasluženu božićnicu jer je riječ o novinarima koji svakodnevno dolaze na posao i godinama su u statusu honoraraca. U Večernjem listu svakodnevno na posao dolazi 500-tinjak honoraraca, dok je stalno zaposlenih svega 200.

Organiziranjem ankete vidjet ćemo kakav je stav zaposlenih, no koliko znam, oni u potpunosti podržavaju ogorčene honorarce", rekao je voditelj sindikata, napomenuvši kako još uvijek čekaju odgovor Uprave.

Prema Filićevim riječima, u slučaju da se u sindikalnoj kasi ne pronađe novac za honorarce, moguć je i štrajk novinara Večernjeg lista.

Zanimljivo, honorarci 24 sata, koji je također u vlasništvu Styrije, dobili su 1000 kuna gotovine i 1000 kuna bonova, a u Poslovnom dnevniku, trećoj perjanici Styrije, najavljeni su otkazi.