DOLAZI DAH SJEVERA

Večeras pljuskovi i osvježenje od 10-ak °C

19.08.2013 u 10:47

Bionic
Reading

Sa sjevernim vjetrovima i oblacima u našu će zemlju u noći s ponedjeljka na utorak stići kraće zahlađenje koje će nekim dijelovima unutrašnjosti donijeti i do 10-ak stupnjeva hladnije vrijeme, najavljuju prognostičari

U ponedjeljak će još uvijek u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano, vedro ili malo oblačno te vruće vrijeme. Prema kraju dana u zapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu sa zapada se očekuje sve više oblaka, a u noći na utorak u zapadnim krajevima, Gorskom kotaru, te na sjevernom Jadranu mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati uglavnom slab vjetar promjenjiva smjera, na sjevernom će Jadranu vjetar biti slab južnih smjerova, dok će na srednjem i južnom ujutro puhati slab burin koji će okrenuti na slabu do umjerenu tramontanu. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 29 do 34°C, a na Jadranu od 28 do 33°C.

U utorak će u unutrašnjosti Hrvatske te na sjevernom Jadranu biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, s mjestimičnom kišom i ponekim grmljavinskim pljuskom, te svježije. U Slavoniji tijekom prijepodneva, a u Dalmaciji veći dio dana, bit će pretežno sunčano i vedro, mjestimice uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren vjetar sjevernih i istočnih smjerova. Na Jadranu će zapuhati umjerena i jaka, mjestimice na udare i olujna bura, prvo na sjevernom dijelu, a tijekom dana i duž cijele obale. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 13 do 18°C, u Lici koji stupanj niža, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu kretat će se od 24 do 29°C, a u Dalmaciji od 27 do 33°C.

U srijedu prijepodne posvuda će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i mogućnost za slabu kratkotrajnu kišu ili poneki lokalni pljusak. Sredinom dana u središnjoj unutrašnjosti, na sjevernom Jadranu te na otocima oblaka će biti sve manje pa će prevladavati djelomice sunčano vrijeme. U Slavoniji, Dalmaciji i Dalmatinskom zaleđu i dalje će biti promjenjive naoblake, a mogući su i lokalni pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita mjestimice i s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 17°C, u Lici koji stupanj niža, a na Jadranu od 20 na sjeveru do 26°C na jugu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 24 do 28°C, a na Jadranu od 27 na sjeveru do 33°C na jugu i otocima.

U četvrtak će posvuda biti djelomice sunčano uz mjestimice pojačanu naoblaku, a tijekom poslijepodneva moguća je kratkotrajna kiša ili poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, dok će na Jadranu puhati uglavnom umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 11 do 16°C, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 27 do 32°C.

Tijekom petka očekuje se postupna stabilizacija vremena pa bi za vikend posvuda trebalo biti pretežno sunčano, ali uz mogućnost za poslijepodnevne nestabilnosti te kratkotrajnu kišu ili poneki lokalni pljusak. Temperature će biti bez veće promjene.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.