SVETI MARTIN NA MURI

Vatrogasci nakon danonoćne borbe s poplavom: 'Ponosni smo na borbu i našu zajednicu'

08.08.2023 u 00:02

Bionic
Reading

Vatrogasci DVD-a Sveti Martin na Muri objavili su na svojoj službenoj stranici na Facebook da vodostaj rijeke Mure napokon pada te da će nastaviti padati. Naveli su da je oko nekih kuća voda dostigla čak 80 centimetara oko zečjih nasipa

'Zahvaljujući neumornom ispumpavanju u intervalima od 45 minuta punih 24 sata kuće su ostale suhe i nisu poplavljene, sve osim jedne za koju, nažalost, nije bilo načina. Želimo se ovim putem zahvaliti svim našim vatrogascima, vatrogascima DVD-a Lapšina i našim dragim mještankama i mještanima koji su nesebično pomagali tijekom ove dugotrajne borbe s poplavom. Vaša predanost i rad su bili izvanredni.

Posebno želimo istaknuti nekoliko naših članova koji su radili cijele noći, te Marija Kocena, Luku Sršu i Petra Špoljarića koji su bez prekida bili na terenu čak 24 sata. Vaša predanost i žrtva su nevjerojatni i zaslužuju našu najdublju zahvalnost.

Bez vaše požrtvovnosti i zajedničkog rada ne bismo uspjeli izdržati ove izazove. Ponosni smo na vas i vašu neumornu borbu za našu zajednicu. Hvala svima što ste i ovaj put pokazali kako DVD Lapšina i DVD Sveti Martin na Muri djeluje kao jedno kad se smije i kad se znoj lije.

Neka se ovaj trenutak zahvalnosti pretvori u trajnu podršku i zajedništvo. Samo zajedno možemo prevladati sve izazove', objavili su iz DVD-a uz nekoliko fotografija.