OTKAŽITE PRETRAGE

Varga krenuo u rat s listama čekanja

26.06.2014 u 13:45

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je po nalogu ministra zdravlja Siniše Varge krenuo u veliku akciju skraćivanja listi čekanja

'Provodi se detaljna analiza po bolnicama, doktorima, odjelima, djelatnostima i pacijentima. Prva skupina pacijenata koji će biti obrađeni su djeca do 18 godina s listi čekanja za hematologiju, onkologiju i kardiologiju. Dio pacijenata će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci biti kontaktiran od strane djelatnika HZZO-a, radi brisanja duplih narudžbi ili preusmjeravanja u druge ugovorne zdravstvene ustanove gdje će prije doći na red', izvijestili su iz HZZO-a.

‘Za rješavanje problema dugog čekanja potrebna je suradnja svih dionika u zdravstvenom sustavu, pa je uz ovu združenu akciju Ministarstva zdravlja, HZZO-a, svih bolnica širom Hrvatske i svih primarnih liječnika, nužno potrebna suradnja i solidarnost i svih pacijenata', kažu.


Napominju da 20 posto pacijenata ne dođe na naručenu pretragu, pogotovo u ljetnim mjesecima u doba godišnjih odmora, pa stoga mole pacijente da svoje narudžbe u bolnicama otkažu na vrijeme ukoliko ne žele ili nisu u mogućnosti doći.

Kako bi olakšali proces otkazivanja narudžbi, HZZO je omogućio otkazivanje narudžbi na dva načina: telefonskim pozivom na bijeli telefon 0800 79 99 te slanjem e-mail poruke na otkazivanje@hzzo.hr.
Podaci koje će pacijent dati telefonom ili poslati e-mail porukom su: ime i prezime, matični broj osigurane osobe, u koju ustanovu je naručen, na koji postupak je naručen, datum u kojem terminu i broj telefona gdje ga se može kasnije kontaktirati.