MINISTAR SEKSIST

'Varga bi morao sam otići, a ne da se to od njega traži'

07.02.2015 u 21:27

Bionic
Reading

'Volimo kad su medicinske sestre pripijeno obučene', izjavio je ministar zdravlja Siniša Varga u petak na proglašenju najsestre i najliječnika i izazvao brojne reakcije. Istina, ministar se ispričao ali je ostao gorak okus

Za predsjednicu sestrinskog sindikata dileme nema. Ako se resorni ministar pokušao našaliti, nije uspio, kaže Anica Prašnjak.

'Smatram da je to stvarno jedan ministrov gaf. Nije uopće primjereno na takav način se šaliti. Nama medicinskim sestrama je već dosta tih izjava naših čelnih ljudi i poslodavaca, da se tako neprimjereno odnose prema nama. Ima nas jako puno u sustavu i da se ovako neprimjereno govori o nama...Ne znam što je to jako lijepo vidjeti kad sestra izrađena i znojna nakon 12 sati rada ide kući i kako ju je lijepo vidjeti. A naročito u 21. stoljeću ići s ovakvom izjavom gdje govorimo o nekakvim rodnim jednakostima. Onda mi to sve pada u vodu i djeluje sasvim bespredmetno trošiti riječi i tražiti nečije ostavke. Mislim da bi ozbiljne, odgovorne i moralne osobe koje osjećaju odgovornost prema društvu trebali sami znati reći: Eh, ja sad više nisam zaslužio biti ovdje gdje jesam, red je da se povučem. Ne mora me nitko prozivati', poručila je Prašnjak.

Na tragu one narodne 'ispeci pa reci' smatra da bi dužnosnici posebno morali voditi računa o tome što govore, a onda u skladu s tim i sami preuzeti odgovornost.

U HDZ-u preuzimanje odgovornosti znači dati ostavku jer 'Varga nije u stanju upravljati u ovim vrlo teškim vremenima zdravstvenim sustavom, a zapravo ne može ni kontrolirati ni vlastito ponašanje'.