200 KUNA PO GLAVI

Varaždinski Robin Hood: Izbornice umjesto uskrsnica

14.05.2009 u 19:20

Bionic
Reading

Zvonimir Sabati (HSS), župan Varaždinske županije, umirovljenicima s područja grada Varaždina u petak će dijeliti uskrsnice, točnije - izbornice

VARAŽDIN - Sutra s početkom u 11 sati u zgradi Varaždinske županije Sabati će umirovljenicima dijeliti uskrsnice, doznajemo od čitatelja iz Varaždina. Ukupna svota koju je Županijsko poglavarstvo odobrilo za pomoć 4.000 umirovljenika je 800 tisuća kuna, a umirovljenici bi trebali dobiti po 200 kuna.

Navedena sredstva planirana su županijskim proračunom kao pomoć socijalno najugroženijim umirovljenicima, onima s mirovinom manjom od 1.500 kuna. Zanimljivo je, međutim, da je ta potpora umirovljenicima trebala biti uplaćena za Uskrs, ali se, eto, moralo ići na usuglašavanje sa Savezom udruga umirovljenika Varaždinske županije, što je isplatu tempiralo neposredno pred lokalne izbore.

Kandidat za župana Varaždinske županije, nositelj liste koalicije HDZ-a, HSS-a i HSLS-a Zvonimir Sabati ovim se činom pridružio niski hrvatskih političara koji su birače uoči izbora kupovali svime i svačime - srdelama, maslinama, mandarinama, vinom i gotovinom.