PARTNER U NEVOLJI

Varaždinski gradonačelnik pozvao sugrađane da pomognu gradu Koblenzu

23.07.2021 u 10:06

Bionic
Reading

Varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj uputio je javni poziv sugrađanima da se odazovu akciji prikupljanja donacija za saniranje šteta od posljedica nevremena u Njemačkoj u kojemu su katastrofalne poplave zadesile i partnerski grad Koblenz i njegovu okolicu

Odmah po primitku informacija o poplavama varaždinski gradonačelnik poslao je pismo podrške u kojemu je izrazio sućut obiteljima žrtava te ponudio hitnu pomoć.

Za iskazanu potporu i ponuđenu pomoć pismom mu je zahvalio gradonačelnik Koblenza David Langner, a dostavljen je i broj računa na koji se može uplaćivati novčana pomoć nastradalim građanima Koblenza, izvijestio je u petak Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskoga vijeća Grada Varaždina.

Uz napomenu da je u gradu Varaždinu već dan nalog za uplatu donacije, istaknuto je da je gradonačelnik Bosilj uputio i javni poziv građanima Varaždina da iskažu solidarnost prema stradalima u Njemačkoj te tako pridonesu bržem saniranju posljedica nevremena, a time i jačanju prijateljstva između dvaju gradova, odnosno između njemačkoga i hrvatskoga naroda.

Gradovi Varaždin i Koblenz razvili su prijateljske i partnerske odnose kada je tijekom Domovinskog rata stizala humanitarna pomoć iz Njemačke, a povelja o partnerstvu potpisana je 2007.

Navedeno je da su podatci za uplatu donacija na službenim web-stranicama Grada Koblenza: https://www.koblenz.de/rathaus/verwaltung/pressemeldungen/210716-stadt-koblenz-richtet-spendenkonto-fuer-hochwasseropfer-ein/

Podatci za uplatu pomoći su - Sparkasse Koblenz (BIC: MALADE51KOB), IBAN: DE40 5705 0120 0000 0002 40 sa svrhom: Bürgerspende Hochwasser - Poplava - donacija građana.