afera koja trese hrvatsku

Vanđelić tvrdi da je Ćorić vršio pritisak na njega: O INA-i nisam pričao s premijerom direktno, nego s cijelom Vladom

30.08.2022 u 19:57

Bionic
Reading

O najnovijem informacijama u aferi INA za RTL je govorio bivši prvi čovjek Nadzornog odbora Damir Vanđelić

U medije je u utorak izašla informacija da je Vanđelić kao član Nadzornog odbora slao mailove o tome da cure milijuni iz INA-e pa je na pitanje što je poduzeo, osim već spomenutih mailova, komentirao:

"Mi smo to imali kao temu na Nadzornom odboru i dobili su je svi članovi te je bila proslijeđena samom ministru. Situacija je bila vrlo jednostavna. Vidjelo se da INA ne posluje kako bi trebala pod upravljanjem MOL-a", kazao je Vanđelić za RTL.

Vanđelić je nekoliko puta izbjegao odgovor na pitanje zašto nije poduzeo ništa osim slanja mailova.

'Pokušali smo utvrditi o čemu se radi. Čačkali smo i po plinskom poslovanju i po rafinerijskom poslovanju. Neke stvari smo pronašli i neke su ušle u poslovni plan te su se neke poštivale, a neke nisu. To je također na Upravi, mi kao Nadzorni odbor možemo lobirati da se usvoji određeni plan, ali je provođenje na Upravi', poručio je Vanđelić.

Kazao je da su određene stvari prijavili i imali su svaki mjesec, dva dana sastanak s DORH-om gdje su iznosili stvari koje ih brinu i na koje treba obratiti pažnju. 'Neke od njih su bili čudni transferi novca već u ono vrijeme i na njih smo upozoravali. Nije sve na meni. Ne može jedan čovjek sam promijeniti cijelu zemlju', pojasnio je Vanđelić.

Vanđelić kaže da je imao ogromne pritiske i čudne razgovore. "Onda biste možda razumjeli da sam dosta usamljen", dodao je.

Na pitanje je li bivši ministar Ćorić vršio pritisak na njega, Vanđelić je samo kratko odgovorio: "Da, je."

"O INA-i nisam pričao s premijerom direktno, nego s cijelom Vladom, imali smo prezentacije gdje smo ukazivali da stanje nije dobro i da se ide u nekom smjeru koji nije nezakonit", potvrdio je.