prevrtljivi travanj

Nakon uživanja na suncu, Vakula nam prognozira blatnu kišu koja 'neće posvuda oprati prašinu'

23.04.2019 u 05:53

Bionic
Reading

Dugo najavljivana povremena kiša u utorak neće posvuda oprati prašinu, nego će ponegdje biti i takozvana blatna ili prljava, te prouzročiti onečišćenje jer će u njoj biti pustinjskog pijeska

Kako za HRT najavjuje meteorolog Zoran Vakula, mjestimice će biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i uz njega, a moguća su i olujna nevremena.

Nevolje će nekima prouzročiti i vjetar, posebice na Jadranu, gdje će puhati jako i olujno jugo, uz koje će more na otvorenome čak biti i uzburkano. Jutro će u većini Hrvatske biti toplije od prošlih, osjetnije u kopnenom području, gdje će pak poslijepodnevna temperatura biti zamjetno niža nego tijekom blagdanskog vikenda, sumira Vakula.

Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike će prevladavati u većem dijelu Hrvatske, dok će na srednjem i južnom Jadranu biti nepovoljne. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika može se javiti umor, manjak energije, razdražljivost i glavobolja. Preporuča se lagana prehrana i uzimanje dovoljno tekućine, piše Državni hidrometeorološki zavod.

Već od srijede ponovno će diljem Hrvatske i okolice biti toplije i sunčanije, uz slabiji vjetar, ali nestabilno, u mnogim krajevima uz povremenu kišu, uglavnom pljuskove, vjerojatno češće u srijedu poslijepodne, te osobito potkraj petka i u subotu, kada je ponovno moguća i obilnija kiša i grmljavina.

  • +5
Jako jugo i kiša na zadarskom području Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX