S BLAŽOM KLINIČKOM SLIKOM

Počeli stizati prvi pacijenti u Arenu, danas ih dolazi 15 iz tri zagrebačke bolnice

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 28.11.2020 14:14
  • Objavljeno 28.11.2020 u 12:35
U Arenu su počeli stizati prvi pacijenti

U Arenu su počeli stizati prvi pacijenti

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic

Voditelj liječničkog tima Arene Zagreb Davor Vagić rekao je u subotu da će tijekom dana u Arenu doći 15 pacijenata s blažom kliničkom slikom iz tri zagrebačke bolnice.

Pojedinačno zaprimanje pacijenata u stacionaru počelo je subotu u 12 sati gdje će pacijenti biti dovezeni sanitetskim prijevozom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, javio je RTL.

Pacijenti će doći iz Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', Kliničke bolnice Dubrava i KB 'Sestre Milosrdnice'.

Video: Igor Soban/PIXSELL

Dr. Vagić je za Dnevnik HRT-a rekao da je riječ o 'blagim pacijentima', koji su pred kraj liječenja i kojima treba tri-četiri dana da se oporave.

  • +7
  • +4

Medicinsko osoblje stiglo u Arenu

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban

U Areni je pripremljeno 100 kreveta, 50-ak je medicinskih sestara i 18 liječnika. 'Svi oni došli su u osam ujutro i prošli su edukaciju s koordinatorima', rekao je Vagić.

Izvijestio je i kako će u danas u smjeni biti po tri liječnika u prihvatu i od 6 do 8 medicinskih sestara koje će ondje biti po 12 sati i nakon toga će se mijenjati.

  • +12
  • +9

Arena Zagreb

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Iz Operativnog stožera Arene naveli su kako je pojedinačno zaprimanje pacijenata u stacionaru počelo u subotu u 12 sati.

'Medicinsko osoblje stacionara Arena Zagreb čini 18 liječnika, tri vojna i 15 iz KBC-a 'Sestre milosrdnice' te 20 medicinskih sestara iz KBC-a Zagreb i šest iz vojnog saniteta. Liječnički tim čine liječnici različitih specijalnosti, a voditelji smjene će uvijek biti liječnici internisti. Smjene liječničkih i sestrinskih timova je svakih 12 sati kako bi svi pacijenti imali 24-satni nadzor i zdravstvenu skrb', navodi se u priopćenju Operativnog stožera.

Zaprimanjem u stacionar Arena Zagreb, svim covid pacijentima s lakšom kliničkom slikom omogućena je daljnja kvalitetna zdravstvena skrb do potpunog oporavka i otpuštanja s liječenja, a kliničkim centrima omogućeno nesmetano zaprimanje i liječenje covid pacijenata s težom kliničkom slikom.

Također, omogućeno im je i rasterećenje bolničkih kapaciteta za prihvat pacijenata kojima su nužni redovni pregledi i liječenja poput onkoloških bolesnika ili bolesnika kojima su nužni operativni kirurški zahvati, stoji u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!