POTPUNO SPREMNI

Šef Arene otkrio kada im stižu pacijenti: U prvim danima očekuje ih se 30 do 40

26.11.2020 u 19:48

Bionic
Reading

Danas imamo najviše oboljelih od početka pandemije, prešli smo 4.000. Pritisak na bolnički sustav je sve veći. 'Arena je spremna. Najvjerojatnije u subotu dolaze prvi pacijenti', rekao je u Dnevniku HTV-a Davor Vagić, koordinator stacionara Arena. Pojasnio je kako su uz pomoć Hrvatske vojske Arenu u potpunosti pripremili.

Vagić je rekao za Dnevnik HRT-a kako će za početak u Arenu dolaziti pacijenti koji su premješteni iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i KB Dubrava. Očekuje kako će prvih dana biti 30-40 pacijenata, a oni su pripremili 100 kreveta i imaju mogućnosti ići do 270.

Ljudski potencijali, dodao je, su planirani za 100 pacijenata.

Na pitanje hoće li biti dovoljno kapaciteta, vjeruje da hoće. Rekao je da će u početku dolaziti pacijenti s blažom kliničkom slikom i ovo je svojevrsna pomoć bolničkom sustavu jer je riječ o pacijentima koji su pred kraj liječenja i imaju još par dana da se u potpunosti izliječe.

Na ovaj način, dodao je, oslobađaju krevete u bolnicama za teže pacijente.

  • +4
Prezentacija stacionara u Areni Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji

Vagić je naglasio kako je Arena opremljena da može zbrinjavati srednje teške pacijente, imaju boce s kisikom, radiološku i laboratorijsku opremu, salu za reanimaciju, a u slučaju pogoršanja pacijentovog stanja, prebacit će ga u bolnicu.

  • +17
Covid centar u Areni u punoj spremi Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX