sjednica vlade

[FOTO/ VIDEO] Plenković: Zahvaljujem Mariću na doprinosu, želim mu uspjeh u daljnjoj karijeri

07.07.2022 u 11:02

Bionic
Reading

Možda i posljednja sjednica Vlade na kojoj kao ministar financija sjedi Zdravko Marić održava se u NSK. Uvodno se na sjednici obratio premijer Andrej Plenković

Plenković se na početku ponovno zahvalio ministru financija Zdravku Mariću. 'Na doprinosu, na svemu što je učinio na ukupnom funkcioniranju Vlade, na javnim financijama i poreznoj reformi. Na svemu što je učinio kao potpredsjednik Vlade. Želim mu uspjeh u daljnoj karijeri. Njega će naslijediti Marko Primorac koji je također stručnjak za javne financije i poreznu politiku', kazao je Plenković.

Premijer se ponovno osvrnuo na arbitražu s MOL-om. 'To je jedan od nasljeđenih aspekata u našoj Vladi. Većina uspjelih zahjeva MOL-a odnosi se na liberalizaciju tržišta plina, to su odluke Vlade iz 2014. Sagledat ćemo s pravnim stručnjacima pravorijek i onda vidjeti kako postupati dalje. Zadržavamo pravo razmatranja daljnjih pravnih koraka', kazao je.

  • +10
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Podsjetio je da je ovaj tjedan održan sastanak sa županima u Slunju te posjet Zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu. 'Imali smo 2004. 101 tisuću neriješnih zemljišno-knjižnih predmeta, sada imamo nešto više od 8 tisuća. Napredak je enorman', dodao je.

Sjednica Vlade Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vlada RH

'Ponovno smo reagirali na cijene naftnih derivata, napravili i iskorak prema malih distributerima. Pratiti ćemo kako se razvija situacija s cijenama i poduzimati, ako treba nove korake', poručio je premijer.

Ministar financija Zdravko Marić također se tijekom sjednice kratko osvrnuo na svoj odlazak iz vlade. 'Hvala na lijepim riječima i željama. I ja ću vama i čitavoj Vladi poželiti svako dobro i s puno uspjeha i rezultata u radu', poručio je Marić premijeru.