sastanak u slunju

Plenković progovorio o gašenju malih benzinskih postaja, dok o intervenciji Milanovićeve supruge kaže: Ja ne komentiram njegovu obitelj

05.07.2022 u 15:49

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković predsjedavao je sastankom Vlade sa županima i predstavnicima Udruge gradova te Hrvatske zajednice općina u Slunju. Nakon sastanka obratio se medijima

Zahvalio se na početku vlastima u Slunju, karlovačkoj županici, županima i predstavnicima udruga općina i gradova.

'Nalazimo se u vremenu preklapajućih kriza - covida gdje epidemija još traje i pozivam sve starije i osbe krhkog zdravlja da se čuvaju. Molim sve da budu oprezni. Drugo je posljedica brutalne agresije na Ukrajinu, koja se prelijeva na cijeli svijet', kazao je Plenković.

Tema razgovora, dodao je, bilo je i daljenje ublažavanje rasta cijena energenata.

'Drago mi je da je Europski parlament danas prihvatio hrvatsko članstvo u eurozoni. Da je krenula procedura za Schengen i nadam se da ćemo na jesen imati izvješće pozitivno. To sve jača reputaciju Hrvatske i čini nas pouzdanijim za privlačenje investicija. Imat ćemo najveći investicijski rejting po sve tri agencije', dodao je.

Odgovarao je i na pitanje novinara o zatvaranju malih benzinskih crpki. 'Moramo gledati širu sliku i interes velike većine građana. Naše procjene su takve da su svi oni koji se bave ili proizvodnjim i distribucijom jako dobro poslovali u 2021. i 2020. Ovo radimo da cijena bude prihvatljiva građanima, da ne bude krize s opskrbom i da ograničavanje veleprodajnih cijena mali distrubuteri ne budu u podređenom položaju. Ovo je vrijeme kada se svi moramo skupiti i dati svoj doprinos', rekao je Plenković. 'Kada se malo smire dojmovi, ne mislim da bi odluke koje smo donijeli trebale ugroziti opskrbu ili poslovanje trgovaca gorivom', kazao je premijer, dodavši ako i ima tih slučajeva da će zadužiti ministra gospodarstva da provjeri o čemu se radi.

Komentirao i je postupke opoziva protiv Vilija Beroša i Gordana Grlića Radmana. 'Obranit ćemo Beroša sutra, a za Grlića Radmana odgovorit ćemo na zahtjev. Obranit ćemo obojicu', rekao je.

'Svi čitaju pa čitam i ja, ali neću to komentirati. Za razliku od njega koji vrijeđa ne samo mene, ministre, moju obitelj, majku, ja ne želim niti ću komentirati njegovu obitelj. To sam propustio učiniti u niz prilika pa neću pristup mijenjati ni danas. Važno je da ljudi vide razliku. Daleko smo mi od istoga, neću to komentirati', rekao je Plenković upitan o mailu Sanje Musić Milanović.

Govorio je i o sudskoj odluci o mjeri roditelj-odgojitelj. 'Ovo nije problem da neka nova vlast promjeni neku mjeru, nego je bilo pitanje da li su oni koji su uzeli tu mjeru uspjeli nešto isplanirati. Ne možete odgajati djecu od danas do sutra. Cilj je više obitelji i više djece. Naše društvo stari i svim toga moramo biti svjesni', poručio je.