MILANOVIĆEVI NAJBLIŽI SURADNICI otkrili

[FOTO/VIDEO] Hranj optužio Banožića da ga 'strateški zlostavlja'; MORH bojni koja čuva Milanovića ne isplaćuje dnevnice

29.11.2021 u 13:55

Bionic
Reading

Predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić i savjetnik Zorana Milanovića za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić dali su izjavu za medije u Uredu predsjednika zbog pisma glavnog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja koji ministra Marija Banožića proziva zbog 'strateškog zlostavljanja' i uskrate isplate dnevnica pripadnicima Počasno-zaštitne bojne

Riječ je o novom nastavku sukoba s Ministarstvom obrane i ministrom obrane Marijem Banožićem. Milanovićevi suradnici iznose navode iz pisma načelnik Glavnog stožera OS RH Roberta Hranja u kojem on proziva Banožića da ga 'strateški zlostavlja kao čovjeka i kao vojnika'.

Izvor: Pixsell / Autor: G. Stanzl/Pixsell

Iz Ureda predsjednika pustili su i informaciju da Ministarstvo obrane ne isplaćuje putne troškove pripadnicima Počasno-zaštitne bojne.

Miljenić je kazao da je ministar zabranio isplatu dnevnica koje pripadnici Počasno-zaštitne bojne imaju. 'Vrijeme je da na to reagiramo. S time je upoznat i predsjednik Vlade i za sada nema reakcije', dodao je.

Lozančić je kazao da se radi o aktivnim vojnicima koji su prema godišnjim planovima odrađivbali svoje zadaće i koji nisu dobili dnevnice. 'To je nekorektno', napomenuo je.

  • +5
Zagreb: Izjava za medije Orsata Miljenića i Dragana Lozančića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Pročitali su i pismo Roberta Hranja Banožiću u kojem Hranj tvrdi da Banožićevo postupanje ima elemente 'strateškog zlostavljnja'.

Kaže da je prošlo neko vrijeme, a nema odgovora, dodao je Lozančić.

Kaže da predsjednik ima dva izbora, ne izvršavati svoju funkciju kao vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske na događanjima ili ići.

'Svi ljudi koji imaju valjanu zapovijed i putni nalog će doći do svog novca', dodao je Miljenić.

Kaže da ministar želi odlučivati hoće li na 'Mirogoju biti trubač ili ne. Ili da s njim na polaganje vijenaca idu dvije osobe'.

  • +39
Sukob Banožića i Milanovića na prisezi ročnika u Požegi Izvor: Cropix / Autor: Danijel Soldo / CROPIX