ministar uzvraća

Banožić: Uzalud vam trud, svirači. Nećete me zastrašiti i neću popustiti pritiscima isfrustriranih kompleksaša i lobija

19.11.2021 u 21:39

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić smatra kako se protiv njega vodi 'orkestrirana kampanja'. Napisao je to na Facebooku nakon što su mediji objavili da je dvaput koristio vojne avione da ga s mora prevezu na sastanke u Zagrebu

'Zanimljiva je ova orkestrirana kampanja. Nevjerojatno je koliko truda ulažu da mi bilo što pronađu. Poručujem im - uzalud vam trud svirači. Sve što radim, radim po zakonu i u interesu Republike Hrvatske. Nećete me zastrašiti i neću popustiti pritiscima isfrustriranih kompleksaša i lobija kojima sam trn u oku', objavio je Banožić.

MORH je objavio priopćenje u kojem se tvrdi kako je sve po pravilima.

'Oba leta realizirana su u sklopu planirane obuke pilota 392. eskadrile aviona 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te bi se oni odvili i bez prisustva ministra. Let Pilatusom PC-9 bio je na prijedlog Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Napominjemo kako je sat leta Pilatusom PC-9 deseterostruko jeftiniji od sata leta helikopterom, a usto je bila ljetna sezona i helikopteri su bili angažirani na gašenju požara i za hitne medicinske prijevoze.

  • +10
Mario Banožić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Banožić prvi put letio je kako bi prisustvovao sastanku s predsjednikom Vlade RH i generalima zapovjednicima i visokim časnicima koji su sudjelovali u Vojno-redarstvenoj operaciji "Bljesak".

Drugi let bio je na poziv Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u sklopu uvježbavanja pilota na ruti od Zemunika do Zagreba, nakon službenog boravka u Zemuniku i sastanka sa zapovjednicima HRZ-a vezano uz protupožarnu sezonu.

Također napominjemo kako je ministar prije leta prošao potrebnu pripremu za let i bio je adekvatno opremljen.

Sve navedeno u skladu je s Pravilnikom o letenju vojnih zrakoplova članak 54. stavku 3., prema kojem letenje vojnim zrakoplovima iznimno može biti odobreno i drugim osobama koje nisu osposobljene za letenje na određenom tipu vojnog zrakoplova, a te osobe ne smatraju se članovima posade zrakoplova', poručio je MORH.