UTEKAO IZ JAVNOSTI

Usprkos mizernom rezultatu, Kerum će se kandidirati za gradonačelnika Splita

Bionic
Reading

Nakon debakla na parlamentarnim izborima, na kojima je njegova Hrvatska građanska stranka osvojila tek 2,89 posto glasova u desetoj i 1,02 glasova u devetoj izbornoj jedinici, Željko Kerum pobjegao je iz javnosti. U nedjelju navečer nije se ni pojavio u svom izbornom stožeru, a u ponedjeljak ujutro vješto je izbjegao sve pozive novinara. Oglasio se tek priopćenjem

Kerum je u kampanju krenuo ambiciozno unaprijed se proglasivši pobjednikom, svojim biračima obećao je da će se prikloniti 'onome tko osvoji većinu', zagovarao je dvije velike stranke i oštro napadao Domovinski pokret i Most, a posljednjih tjedana krstario je Dalmacijom i uveseljavao građane pjesmom, koji put zajedno s Mladenom Grdovićem kao drugim kandidatom na listi.

U Splitu i drugim gradovima dijelio je ribu i povrće.

Zapamćeno je njegovo obećanje da će se povući iz politike 'ukoliko Andro Krstulović Opara osvoji više od tisuću preferencijskih glasova', no to zasad neće učiniti jer se kod splitskog gradonačelnika brojka zaustavila na 907 glasova. Unatoč mizernom jučerašnjem rezultatu, ipak, Kerum je najavio da će se svejedno kandidirati na lokalnim izborima iduće godine. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:'

'Ispričavam se zbog sinoćnjeg nepojavljivanja u stožeru HGS-a. Nakon izlaznih anketa jasno je bilo da HGS neće prijeći izborni prag i ući u Sabor. Zbog toga sam zaključio da sačekam konačne rezultate, pa onda dam izjavu za medije.

  • +11
Stožer Hrvatske građanske stranke Željka Keruma Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Prvo čestitam HDZ-u na velikoj pobjedi i mogućnosti samostalnog sastavljanja parlamentarne većine. Ta mogućnost je velika stvar za hrvatsku državu, pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazimo i koja je pred nama. U izbornim porukama često sam spominjao da je poželjan kontinuitet sadašnje Vlade kako bi prebrodili epidemiološku i gospodarsku krizu.

Također čestitam i svim ostalim saborskim zastupnicama i zastupnicima.

Moja stranka HGS je na ovim parlamentarnim izborima postigla loš rezultat, slično kao i 2015., ali moram napomenuti da je moja odluka bila da na izbore izađemo sami, bez koalicijskih partnera. Isto tako, želio bi istaknuti da smo bili u dilemi hoćemo li uopće izaći na izbore, zbog čega smo u zadnji čas predali liste. Većina je mojih stranačkih kolega bila protiv kandidature, ali sam ipak odlučio izaći, želeći da nam ovi izbori budu test.

Pokazalo se da nemamo podršku birača za parlamentarne izbore, za razliku od lokalnih izbora gdje smo u tri navrata postigli sjajne rezultate.

Nadam se da ćemo i iduće godine na lokalnim izborima postići odlične rezultate, iako je već sada jasno da će za mjesto gradonačelnika Splita biti teška borba. Već sada vidim pet jakih kandidata, a koji će pobijediti, uz naravno veliki trud, o tome konačnu odluku donose birači. Živili, Željko Kerum.'

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal