NOVAK NAKON SANTANE

Usmrtio Glavana, pa na Facebooku objavio fotografije koncerta

14.07.2009 u 17:27

Bionic
Reading

Darko Glavan je 2007. godine između ostalih govorio na promociji fotomonografije Marija Novaka u Zagrebu. Isti taj fotograf ga je ostavio na cesti nakon što ga je udario automobilom, a potom je na Facebooku objavio fotografije s koncerta Carlosa Santane na kojem su bili obojica

Mario Novak je 9. studenog 2007. godine u zagrebačkoj NSK održao promociju svoje fotomonografije 'Hrvatska'. Na promociji su sudjelovali mnogi, među kojima je o Novakovom fotografskom senzibilitetu govorio i Darko Glavan, potvrdio je za Jutarnji list Damir Konestra, autor tekstova u Novakovoj monografiji.

Novak i Glavan su se oboje zatekli na Radar festivalu u Varaždinu na koncertu Carlosa Santane, no nije poznato jesu li se susreli. Poznato je samo da je Novak na putu u Ludbreg svojim terencem udario Glavana i na mjestu ga usmrtio.

Fotograf se nije zaustavio, već je produžio kući te se nije prijavio policiji dan nakon nesreće, kada je već dobro znao kakav je bio njen ishod.

Također je u 11.20 u ponedjeljak osvježio svoj status na Facebooku riječima 'Samo tuga...' Kad ga je prijateljica na profilu upitala zašto tuga, nije odgovorio, javlja Jutarnji list. Nešto kasnije je također na Facebooku objavio fotografije snimljene za vrijeme Santanina koncerta u Varaždinu, ali dotad je već zasigurno saznao čije je tijelo ostavio da leži pokraj ceste. Par sati kasnije na vrata mu je pokucala policija koja je dobila dojavu o oštećenom terencu.