varaždin

Uskoro počinje Špancirfest: Osiguran besplatan parking i prijevoz autobusima

11.08.2023 u 16:17

Bionic
Reading

Tijekom 25. varaždinskog Špancirfesta, koji će se održavati od petka 18. do nedjelje 27. kolovoza, za posjetitelje će biti osigurano besplatno parkiralište s kojega će u grad voziti besplatni autobusi javnog gradskog prijevoza

Grad Varaždin i gradska Turistička zajednica osigurali su besplatan parking na prostoru Auto Kluba Varteks u Biškupečkoj ulici, a bit će dostupan svakodnevno tijekom deset dana festivala.

S parkirališta će do Trga slobode u centru Varaždina od 17 sati do ponoći voziti autobusi javnog gradskog prijevoza, također besplatno. Uz to, za vrijeme trajanja Špancirfesta, "buseki" će besplatno prometovati na svim postojećim linijama, priopćili su iz TZ grada Varaždina.

Osim besplatnog prijevoza, posjetitelje jubilarnog Špancirfesta očekuje i 500-tinjak različitih besplatnih programa, od koncerata, uličnih performansa, dječjih i glazbenih radionica, do voćnih osvježenja u Šenoinoj ulici koja postaje Kaufland Fresh Street.

Besplatni korneti sa svježim voćem bit će u ponudi svakodnevno od 18 do 21 te vikendom od 10 do 12 sati. U Šenoinoj ulici će se održavati i radionica izrade biljnih terarija, kao i izložba u organizaciji Udruge Terra Hub.

Bit će predstavljena kampanja „Terrapija“, kojoj je cilj prezentirati Klimatski rječnik te postavljena izložba pojmova klimatskih promjena, a provode je s agencijom 404. Prva aktivnost kampanje bila je dizajniranje plakata, u suradnji sa studentima medijskog dizajna Sveučilišta Sjever.

U povijesnoj jezgri grada špancirere očekuje i nekoliko zanimljivih photo pointova, gdje će osim što će moći napraviti fotografije za uspomenu, imati priliku osvojiti vrijedne nagrade.