PRIGODNA PRODAJA

I Varaždin protiv neradnih nedjelja – proglasili dane javnih manifestacija

11.08.2023 u 11:07

Bionic
Reading

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj objavio je zaključak kojim se 15., 20. i 27. kolovoza proglašavaju danima javnih manifestacija te će kioscima, štandovima i sličnim mjestima biti odobrena prigodna prodaja od 8 do 24 sata.

Grad Varaždin je to objavio u petak na svojim službenim internetskim stranicama, a kako se ističe, Bosilj je odluku donio 'vodeći računa o potrebama građana, nesmetanom odvijanju manifestacija te interesima poduzetnika, a posebno obrtnika i trgovaca, u skladu s novim zakonskim odredbama o radnom vremenu trgovina nedjeljom i blagdanima'.

Kako stoji u zaključku, u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti, danima javnih manifestacija na području Grada proglašavaju se 15., 20. i 27. kolovoza. „Temeljem tog zaključka, prigodna prodaja bit će omogućena na kioscima, štandovima i sličnim mjestima u te dane kao sastavni dio javnih manifestacija i to u vremenu od 8 do 24 sata.

Time je omogućeno da se na blagdan Velike Gospe te u dvije nedjelje tijekom održavanja festivala Špancirfest, odvija trgovina i tako zadovolje potrebe građana, ističe se u priopćenju.