KOSOR U AMERICI

'Uskoro ćemo znati aktere afere Daimler'

Jadrnka Kosor u SAD-u s povratnicima

Jadrnka Kosor u SAD-u s povratnicima

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Tijekom susreta s predstavnicima židovskih udruga u Muzeju holokausta u Washingtonu premijerka Jadranka Kosor progovorila je i o aferi Daimler. Naime, još uvijek nije poznato koji su to visokopozicionirani hrvatski državljani primili mito u nabavi vatrogasnih vozila što je tvrtka Daimler priznala na američkom sudu

Premijerka Kosor se u SAD-u susrela s predsjednicom Zastupničkog doma američkog kongresa Nancy Pelosi nakon čega je bio završen njezin službeni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kosor je ponovila da između Amerike i Hrvatske nema otvorenih pitanja i da su sve teme tijekom razgovora detaljno obrađene uz naglasak da se najviše vremena, od susreta u State Departmentu do Bijele kuće i Kongresa posvetilo borbi Vlade protiv korupcije, ekonomskim reformama i mogućnosti dolaska stranih investicija.

Na pitanje je li se u Washingtonu razgovaralo o aferi Daimler, premijerka je odgovorila da su svi sugovornici komentirali borbu protiv korupcije:

'Odlična je suradnja s hrvatskim vlastima oko afere Daimler, naravno iz onog dijela koje znam vezano uz Državno odvjetništvo koje radi svoj posao na tom slučaju u suradnji s američkom stranom. Vjerujem da ćemo na temelju rada Državnog odvjetništva i podataka koje su dobili iz Amerike uskoro doći i do imena onih hrvatskih državljana koji su primili novac u aferi Daimler', poručila je Kosor.

'Razgovarali smo o Bosni i Hercegovini i potvrdili hrvatsko strateško partnerstvo s Amerikom u želji da se svi problemi u nama susjednoj zemlji gdje živi konstitutivni hrvatski narod riješe sto brže i bolje s naglaskom da je Hrvatima u toj državi glavni grad Sarajevo', izjavila je Kosor.

Premijerka je u srijedu navečer otputovala iz Washingtona za Zagreb gdje je u petak očekuje dogovoren susret s glavnim tužiteljem Brammertzom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi