neistinita dokumentacija

Uskok sumnjiči policajca na motociklu da je zadržao novac od naplaćene kazne

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 07.01.2021 17:53
  • Objavljeno 07.01.2021 u 17:53
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Uskok je u četvrtak donio rješenje o pokretanju istrage protiv 50-godišnjeg prometnog motociklista PU zagrebačke kojeg sumnjiči da je za sebe zadržao 500 kuna naplaćenih od vozačice koja je prošla kroz crveno na raskrižju

Tužiteljstvo je preciziralo da je okrivljenik 15. lipnja 2019. godine u središtu Zagreba zaustavio vozačicu koja je prošla kroz križanje za vrijeme upaljenog crvenog svjetla na semaforu te ju je obavijestio da je počinila prekršaj kažnjiv novčanom kaznom do 5000 kuna i mjerom oduzimanja vozačke dozvole, a potom i da kaznu može smanjiti i naplatiti joj iznos od 500 kuna ukoliko kod sebe ima gotov novac.

Kada mu je vozačica predala traženi iznos, policajac na motociklu ju je više puta upozorio da o tome nikome ne govori, nakon čega se udaljio bez da joj je radi potpisa uručio pismena o naplaćenoj kazni ili utvrđenom prekršaju. Nakon što je Operativno-komunikacijski centar PU zagrebačke zaprimio obavijest o tom događaju, okrivljenik je naknadno sačinio lažnu dokumentaciju kako bi prikrio uzimanje novca bez prekršajnog sankcioniranja i službenog evidentiranja.

Uskok je dodao da je prometni motociklist upisao u radni nalog kako je od vozačice naplatio novčanu kaznu zbog prometnog prekršaja koji vozačica nije počinila te je naznačio drugo vrijeme počinjenja prekršaja. Uz to, naknadno je ispunio i potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni na mjestu počinjenja prekršaja, pri čemu je u rubrici „potvrdu primio“ vlastoručno potpisao vozačicu imitirajući njezin potpis.

Tako sačinjenu neistinitu dokumentaciju razdužio je po završetku smjene u I. Postaji prometne policije Zagreb, dok je novac u iznosu od 500 kuna razdužio tek 15. srpnja 2019. godine, dodao je Uskok.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!