NASTAVLJA SE CRNILO

USKOK protiv Pralije podnio kaznenu prijavu zbog mita

04.01.2012 u 18:43

Bionic
Reading

Nenad Pralija (41), bivši sportski direktor RNK Split, uhićen je u srijedu ujutro, tijekom dana prepraćen u zagrebački USKOK, a sumnjiči ga se, zajedno s tajnikom kluba te knjigovotkinjom, za namještanje utakmica

Nakon što ga je bivši tajnik NK Karlovca te tajnik Udruge klubova Prve HNL Neven Šprajcer otkucao kao sudionika namještanja utakmica, u srijedu je uhićen Nenad Pralija. On je bio bivši sportski direktor RNK Splita te bivši nogometaš Hajduka, a uhićen je zbog navodnog davanja novca za 'pošteno suđenje' u Drugoj i Prvoj ligi. Osim Pralije, uhićeni su još tajnik Omladinske škole Širo Barbarić i knjigovotkinja Snježana Blažević.

Pralija je prevezen u Zagreb, a USKOK ga je već ispitao i izdao priopćenje:

'Djelatnici PNUSKOK-a, po nalogu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela davanja mita i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Protiv troje osumnjičenika USKOK-u je podnesena kaznena prijava.'

Odvjetnik Pavasović Visković Hini je kazao da očekuje da će njegov branjenik nakon saslušanja biti doveden i pred suca istrage te da će USKOK vjerojatno za Praliju zatražiti jednomjesečni istražni zatvor.

Službeno se još uvijek ne zna zbog čega je Pralija osumnjičen, no mediji nagađaju da ga se tereti za namještanje utakmica i podmićivanje sudaca za tzv. pošteno suđenje, zahvaljujući čemu je, navodno, kako se sumnja, RNK Split u kratko vrijeme prešao iz III. u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Nenad Pralija je već četvrti nogometni djelatnik koji je uhićen u aferi oko namještanja utakmica i podmićivanja sudaca. Prije njega u na ispitivanju su završili nogometni suci Željko Širić i Stjepan Djedović te šef karlovačkog županijskog saveza Neven Šprajcer, a sve je pokrenuto nakon što se predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš upustio u akciju i razotkrivanje svega crnog što okružuje hrvatski nogomet.