ĐUROVIĆEVA OBRANA

'USKOK-ovi svjedoci su se drogirali'

27.09.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Šestooptuženi na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića Slobodan Đurović u nastavku iznošenja obrane pobijao je iskaz krunskog svjedoka Tomislava Marijanovića

Slobodan Đurović je istaknuo da je krunski svjedok Tomislav Marijanović osoba koja je dosad počinila 62 kaznena djela, od 12. je godine pod brigom socijalne skrbi i ima potvrđen poremećaj ličnosti te je dva puta osuđena zbog poticanja za ubojstvo.

Đurović se zapitao kako je Marijanović uspio dobiti status krunskog svjedoka s obzirom na njegovu vjerodostojnost i iskaze tijekom istrage i suđenja. Tvrdi da je Marijanović za promjenu svog iskaza u njegovu korist traži 300 tisuća eura od njegovog brata. Taj pokušaj ucjene Đurović je prijavio Uskoku iz kojeg su mu rekli da to ne mogu istraživati jer nije u njihovoj nadležnosti.

Đurović je nekoliko puta ponovio da su Marijanovićevi iskazi 'očite i glupe laži' koje su demantirali i svi svjedoci.
'Marijanovićeve izjave su naručene za Uskok, a on je pokazao da nije dobar đak jer ste mu i vi, sutkinjo, našli bar dvadeset laži u iskazu', rekao je Đurović.

Đurović je kao primjere istaknuo Marijanovićeve navode da su prevozili oružje vlakom od Zagreba do Rotterdama, a ta direktna linija uopće ne postoji. Govorio je o vožnji autocestom do Šapca u BiH, dok, ističe Đurović, autocesta u Šapcu nije postojala niti postoji. Marijanović je govorio o pretresima na njemačko-nizozemskoj granici, ali ga je Đurović danas u obrani upozorio da 'laže, i to glupo' jer već 20 godina između Njemačake i Nizozemske nema graničnih prijelaza.

Marijanović ima odgovore koje je DORH pripremio, izjave su mu fabrikovane i napravljene u USKOK-ovoj tvornici.' - tvrdio je Đurović u svojoj obrani.

Đurović se brani optužujući DORH da, bez dokaza i bez obzira na istragu u Crnoj Gori kojom nije utvrđeno ništa, njegov 'pošteno zarađeni novac pretvara u prljav preko svojih satelita novinara'. Kaže da DORH u dvije godine nije dokazao da je njegov nadimak Kardinal niti su našli dokaz da je bio u Zagrebu.

Državno odvjetništvo želi biti kadija i suditi. Ja sam talac DORH-a koji ne želi da se dođe do istine. I Gestapo je provjeravao iskaze svojih svjedoka', rekao je Đurović još jednom pobijajući svjedoke Uskoka. Đurović tvrdi i da DORH želi ovom optužnicom pokazati da su riješili slučaj Pukanić, ali da 'nisu riješili apsolutno ništa'.

Đurović kaže da su se ključni svjedoci DORH-a drogirali: 'Tomislav Marijanović drogirao se heroinom, a drugi svjedok - Ratko Knežević - drogirao se svojim lažima.'

Za Kneževića Đurović kaže da je 'šarlatan koji je iznosio pamflete' i koji nije imao posrednih ni neposrednih saznanja o ubojstvu Pukanića nego je sve 'čiato iz štampe'. 'Tu nema ni jednog spontanog svjedoka jer su svi prije prošli kurs ili tečaj USKOK-a za lažno svjedočenje', tvrdi Đurović.

'U ovu optužnicu ne vjeruje ni onaj tko ju je pisao!' kaže Đurovuć i obrazlaže svoj napadački stav riječima: 'Mene netko želi poslati na vješala!' Tu ga sutkinja Ivana Kršul upozorila da njegove riječi graniče s vrijeđanjem: 'Ne šalje vas nitko na vješanje jer, kao prvo, to nije moguće, a to što iznosite više nije obrana, nego završne riječi. Ipak, sud ima vremena i imate pravo na to.'

Đurović je ponizno odgovorio sutkinji da je vjerojatno u pravu i nastavio s obranom kojaje toliko opširna da će se nastaviti i treći dan, u srijedu 29. rujna.