SLUČAJ MADISON

USKOK: Kaznena prijava protiv Milanovića je odbačena

18.07.2016 u 16:13

Bionic
Reading

Nakon što je buru u javnosti izazvala informacija da je bivšeg predsjednika Vlade i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića ispitao USKOK zbog navodne sumnje na korupciju oglasio se USKOK, iz kojeg navode da je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo kaznene prijave protiv troje osumnjičenika, među kojima je i bivši premijer, zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju

Kako stoji u priopćenju, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je postupalo po zaprimljenoj prijavi i nakon provedenih izvida, tijekom kojih su obavljeni razgovori sa svim osobama koje imaju relevantna saznanja te je pribavljena potrebna poslovna dokumentacija i nakon analize činjenica i podataka koji su utvrđeni na taj način, zaključeno je da ona nije osnovana. Stoga je zbog nepostojanja osnovane sumnje doneseno rješenje o odbacivanju kaznene prijave s uputom o pravu na preuzimanje kaznenog progona, naveli su iz USKOK-a.

Jutarnji list je objavio priču da je bivši premijer Milanović ispitan prije 15-ak dana u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu zbog optužbi za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Riječ je, naime, o tzv. predistražnim radnjama u povodu kaznene prijave koju je podnio Mladen Hrgarek, vlasnik tvrtke Madison Consulting, SDP-ove dugogodišnje PR agencije.

Hrgarek je Državnom odvjetništvu prijavio Milanovića jer je 2009. godine zahtijevao od njega da, ako ne želi raskid suradnje SDP-a i Madisona, zaključi ugovor s njegovim prijateljem Igorom Kneževićem i isplaćuje mu 15.000 kuna mjesečno za nepostojeće, fiktivne usluge. Time je Hrgarek, optuživši Milanovića i njegova prijatelja Kneževića, optužio i samog sebe. Nakon ispitivanja, kako je navedeno, prijava je odbačena.