REBIĆEV GOVOR MRŽNJE

'Urota pedera i lezbi upropastit će društvo!'

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje objave rezultata istraživanja o zdravstvenom odgoju na HTV-u uslijedile su reakcije zainteresiranih strana. I dok je ministar obrazovanja Željko Jovanović zadovoljan rezultatima koji pokazuju da je većina građana ipak za uvođenje programa zdravstvenog odgoja, žestoko je reagirao katolički teolog Adalbert Rebić

'Ako pratite ankete koje idu uživo preko televizije i radija, uvidjet ćete da je više od 80 posto građana protiv predloženog seksualnog odgoja. Više je stvarno besmisleno upozoravati na to da se i Hrvatska pokušava uklopiti u globalnu urotu pedera, homoseksualaca, lezbi i drugih osoba devijantnog seksualnog ponašanja koje svoje nazore pokušavaju nametnuti svima. Tako nam sada razni Štulhoferi, pederi i lezbe hoće nametnuti svoj manjinski seksualni moral koji će upropastiti društvo', prokomentirao je Rebić za Slobodnu Dalmaciju rezultate ankete objavljene na HTV-u.

Rebić
je na pitanje novinara kazao da svoje izjave ne smatra preoštrima, nego je samo pesimističan kada gleda što se događa u Hrvatskoj i svijetu. 'Pa pogledajte gdje je takva seksualna politika dovela Ameriku, tamo je sve više djevojčica trudno i sve je više abortusa. Uz to, takvom moralnom politikom mali narodi osuđeni su na propast. Propast nam slijedi svima ako dopustimo da se i Hrvatskoj to dogodi, premda mi se čini kako ćemo se teško oduprijeti pederskoj uroti. Pa pogledajte samo o čemu govori film 'Svećenikova djeca', pa to je komunistički pamflet protiv Katoličke crkve. To je dio globalnog pokreta devijantnih seksualnih manjina protiv većine i jako sam tužan i žalostan zbog toga i svega što se događa u Hrvatskoj i svijetu', kazao je Rebić.


Podsjetimo, istraživanje čije je rezultate jučer objavio HTV pokazalo je da 56,2 posto građana smatra da se Crkva ne treba miješati u obrazovni sustav, dok 35 posto smatra da je seksualni odgoj kao dio zdravstvenog odgoja svjetonazorski neprihvatljiv za katolike te da roditeljima treba prepustiti pravo izbora.

Jednako tako, uvođenje zdravstvenog i seksualnog odgoja u cijelosti podržava 41,5 posto ispitanika, dok je protiv njega njih 22,3 posto. Za uvođenje zdravstvenog odgoja s manjim izmjenama u dijelu seksualnog odgoja je 13,8 posto građana, a da su u seksualnom odgoju potrebne veće izmjene drži njih 7,6 posto.

Dok se Rebić ne može pomiriti s rezultatima istraživanja, pozitivno se o njima oglasio profesor sociologije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu Aleksandar Štulhofer.

'Po dostupnim podacima, riječ je o solidno napravljenom istraživanju. Zaključak je da većina, otprilike 55 posto građana, podržava zdravstveni odgoj u cjelini, pri čemu jedan manji dio smatra da bi u dijelu koji se bavi spolnošću ipak trebalo napraviti manje promjene. Činjenica da većina građana podržava novi program nije samo podrška ideji da roditeljima treba pomoć škole kada je riječ o zdravlju njihove djece, već i pokazatelj kako tvrdnje protivnika zdravstvenog odgoja da predstavljaju većinu nisu točne. Primijenimo li jednostavnu računicu temeljenu na broju vjernika u novom popisu stanovništva, možemo zaključiti da većina katolika, protivno nedavnim tvrdnjama, nije protiv zdravstvenog odgoja', zaključio je Štulhofer.