HOĆE LI 'PREŽIVJETI'

Upitani o opstanku Vlade, ministri pričali o zajedništvu i sto cvjetova

03.06.2016 u 15:12

Bionic
Reading

Ministar obrane Josip Buljević i ministar branitelja Tomo Medved, upitani da komentiraju nesuglasice u vladajućoj koaliciji, izrazili su uvjerenje da će Vlada opstati unatoč oštrim kritikama koje su na subotnjem Općem saboru HDZ-a izrečene na račun Mosta

Ministar obrane Josip Buljević u nedjelju je izrazio uvjerenje da ova vlada može prevladati kritike upućene Mostu na Općem saboru HDZ-a jer su, kako smatra, kritike uvijek dobrodošle, pogotovo kad su dobronamjerne.

'Kritike su uvijek dobrodošle, pogotovo kad su dobronamjerne. Različita mišljenja u demokraciji su normalna i to ne bih brkao sa zajedništvom. Zajedništvo je nužno u ostvarivanju svih bitnih ciljeva, ali - nek' cvijeta sto cvjetova demokracije', poručio je ministar Buljević odgovarajući na pitanje novinara ima li danas zajedništva i jedinstva u aktualnoj političkoj vlasti, s obzirom na to da su u subotu, na Općem saboru HDZ-a, upućene dosta oštre kritike Mostu.

Ministar branitelja Tomo Medved (HDZ) u nedjelju je na pitanje novinara može li ova vlada funkcionirati, poručio 'Naravno da može i Vlada će funkcionirati' te istaknuo kako je uvjeren da će ova vlada opstati.

'Uvjeren sam da će Vlada funkcionirati. Demokracija je takva da omogućava razne oblike djelovanja, i političkog. Ja sam uvjeren da će ova vlada opstati', istaknuo je ministar Medved na pitanje novinara.
Ministar Medved istaknuo je da su pred Vladom 'iznimno zahtjevne zadaće'.

'I Ministarstvo hrvatskih branitelja i sva druga ministarstva ozbiljno su započeli raditi svoj posao i nema ni jednog razloga da se prekida, odnosno da se unosi nemir. Važno je da se usmjerimo prema rješavanju problema i da odgovaramo narodu za ono za što je Vlada izabrana', istaknuo je Medved.
Na upit novinara može li Vlada opstati čak i ako se u Hrvatskom saboru izglasa opoziv prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku (HDZ), Medved je poručio: 'Uvjeravam vas da će Vlada opstati i da je ona dobila mandat da rješava probleme koji su od životnog značenja za ovo društvo.'

U nedjelju ujutro oglasio se i predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner kazavši da će se rasprava i glasovanje o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku (HDZ) održati u poslovničkom roku, dakle do 18. lipnja, te poručio da će parlamentarna većina podržati Karamarka, dakle odbaciti SDP-ov prijedlog o opozivu.