opasno vrijeme

[VIDEO] Upaljen alarm, stiglo novo nevrijeme: Na karlovačkom području padala tuča veličine oraha

21.06.2022 u 17:36

Bionic
Reading

Europski sustav upozorenja na oluje (Estofex) objavio je upozorenje drugog stupnja za dijelove istočne Italije, Slovenije, Hrvatske i BiH. Upozoravaju na veliku tuču, olujne udare vjetra i vrlo velike oborine

Prema podacima Estofexa, u dijelovima istočne Italije, Slovenije, Hrvatske i BiH tijekom dana moglo bi doći do tuče, olujnog vjetra i obilnih padalina.

Nevrijeme je Sloveniju zahvatilo već u ponedjeljak, a novo se očekuje u utorak u ranim poslijepodnevnim satima. Kasno poslijepodne i u večernjim satima ono će se kretati preko središnje Hrvatske i BiH, prenosi Dnevnik.hr

Snažna tuča poharala je dijelove Slovenije. Nevrijeme je prošlo i Austrijom, tuča je pala u gradu Žitolu.

Na sjeverozapadu Hrvatske tuča je več počela padati.

Snažno nevrijeme pogodilo je u utorak u poslijepodnevnim satima karlovačku regiju. 'Jače grmljavinsko nevrijeme s pojačanim vjetrom i obilnom kišom zahvatilo je danas oko 19:00 sati šire karlovačko područje. Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je nekoliko dojava u vezi srušenih stabala na prometnice. Nije bilo dojava o štetama', priopćili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

DHMZ je oglasio narančasti alarm za zagrebačku regiju, te žuti za osječku i karlovačku regiju, a navode da su mogući izraženi grmljavinski pljuskovi i grmljavina.

Žuti alarm za te tri regije oglašen je i za srijedu.

Prema prognozi DHMZ-a, u srijedu će u većini krajeva biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Uz prolazno više oblaka mjestimične kiše pa i grmljavine može biti ujutro, ponajprije u dijelovima središnje i istočne Hrvatske, a posebice navečer i u noći na četvrtak jače nevrijeme moguće je u najsjevernijim predjelima.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, uz pljuskove kratkotrajno pojačan, a na Jadranu u najtoplijem dijelu dana do umjeren, većinom jugozapadni i zapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 24 °C. Najviša dnevna uglavnom od 28 do 33 °C.