udaljio se s adrese

Uoči odluke Vrhovnog suda, nestao osuđeni zbog silovanja u Podstrani koje je šokiralo javnost

18.10.2020 u 15:01

Bionic
Reading

Roko Šimac (28), koji je nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja u Podstrani, nestao je uoči odluke Vrhovnog suda o pravomoćnosti presude

U četvrtak, 15. listopada ove godine, udaljio se s adrese prebivališta u Doverskoj ulici u Splitu, a bio je odjeven u crnu sportsku majicu Adidas, tzv. duksericu, donji dio sive sportske trenerke Adidas te tenisice. Visok je 175 centimetara i ima smeđe oči, prenosi Dnevnik.hr. Mole se svi koji imaju bilo kakvu informaciju o njegovom nestanku da se jave na 192 ili na e-mail adresu: nestali@nestali.hr, navodi se na službenoj stranici nestali.hr.

Šimac je 2016. nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanje 2012. u Podstrani, a ovih dana Vrhovni sud je trebao odlučiti o pravomoćnosti presude. Slučaj silovanja na tulumu u Podstrani koje se dogodilo 16. studenog 2012. šokirao je hrvatsku javnost zbog stravičnih detalja, a teško ozlijeđenoj djevojci u bolnici je jedva spašen život.

Državno odvjetništvo Šimca je optužilo da je "radi seksualnog zadovoljenja nasrnuo na kolegicu s fakulteta bez njenog pristanka te joj je nanio osobito teške i po život opasne ozljede". Djevojka je zadobila teške ozljede probavnog i vaginalnog trakta, a s obzirom da se ona nije ničega sjećala zbog alkoholiziranosti, bez odgovora je ostalo pitanje čime su napravljene tako teške ozljede.