STUDENT PRED SUDOM

Podignuta optužnica za silovanje u Podstrani

25.07.2013 u 22:27

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, nakon osam mjeseci istrage, podignulo je optužnicu protiv Roka Šimca (21) studenta iz Splita zbog spolnog odnošaja bez pristanka i ubojstva u pokušaju svoje vršnjakinje i kolegice na tulumu u Podstrani

'Okrivljeniku se stavlja na teret da je 16. studenoga 2012., od 16.30 do 19.00, u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske, u cilju svog seksualnog zadovoljavanja, protivno volji oštećenice, počinio kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka nanijevši joj osobito teške i po život opasne ozljede, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom', stoji u priopćenju ŽDO-a Split.

Prema Kaznenom zakonu, za spolni odnošaj bez pristanka predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, dok je za ubojstvo u pokušaju zapriječena kazna od najmanje pet godina.

'Optužnicu još nisam dobio, no ovakva pravna konstrukcija ŽDO-a je neodrživa. Ne mogu govoriti u ovom trenutku o detaljima, već ću se o svemu izjasniti u odgovoru na optužnicu',  kazao je odvjetnik okrivljenika Željko Gulišija za Slobodnu Dalmaciju.