susret na pantovčaku

Uoči Američko-hrvatskog foruma, Milanović primio izaslanstvo Ekonomskog fakulteta

28.03.2022 u 13:54

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u ponedjeljak s izaslanstvom zagrebačkog Ekonomskog fakulteta uoči održavanja Američko-hrvatskog foruma koji će se održati 4. i 5. travnja u Zargebu.

Američko-hrvatski forum, na kojem bi trebao sudjelovati i predsjednik Milanović, održava se povodom 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i SAD-a.

Riječ je o međunarodnom gospodarsko-diplomatskom skupu "The U.S. - Croatia Forum: A 21 st Century Partnership" u organizaciji Ekonomskog fakulteta, Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj i Američke gospodarske komore u Hrvatskoj.

Na forumu će se raspravljati teme od zajedničkog interesa poput poticanja političkih, trgovinskih, poslovnih i investicijskih veza između SAD-a i Hrvatske, zatim američko-hrvatske suradnje u rješavanju pitanja energetike i klimatskih promjena, sigurnosti i međunarodnih odnosa, američko-hrvatskog ekosustava tehnologije te znanstvene i tehnološke suradnje.

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike na kojem je bio i dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Jurica Pavičić, razgovaralo se i o ulozi tog fakulteta u obrazovnom i znanstvenom sustavu Hrvatske, kao i o izazovima s kojima se studiji ekonomije danas susreću.

Ekonomski fakultet u Zagrebu osnovan je 1920. godine. Danas je vodeća, najveća i najstarija institucija ekonomskog obrazovanja u Hrvatskoj na kojoj djeluje 260 profesora, docenata i suradnika. Svake godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu studij završi oko 1.500 studenata, stoji u priopćenju.