nabava zaštitne i medicinske opreme

UNICEF u kampanji za borbu protiv koronavirusa u Hrvatskoj

27.03.2020 u 14:31

Bionic
Reading

UNICEF je pokrenuo kampanju u sklopu koje prikuplja donacije za nabavku zaštitne i medicinske opreme, respiratora, dezinficijensa i higijenskih potrepština, a kojom želi pružiti podršku zdravstvenim djelatnicima, obrazovanju i zaštiti djece i obitelji, najavljeno je u petak

U priopćenju je istaknuto da će UNICEF nabavljati prioritetnu zaštitnu i medicinsku opremu (odijela, maske, rukavice, respiratore) koja je nužna za spašavanje ljudskih života.

Uz to pokrenut će i programske aktivnosti kojima želi podržati održavanje školovanja na daljinu te prilagodbu za djecu s teškoćama, djecu bez pristupa internetu i druge ranjive skupine.

Akcijom se želi podržati i održavanje ključnih usluga socijalne zaštite za najranjiviju djecu i obitelji, osigurati im psihosocijalnu pomoć, ali i provjerene informacije i stručne smjernice kako bi se pomoglo u sprečavanju širenja virusa te podržao kontinuitet zdravstvene zaštite, obrazovanja i socijalnih usluga.

'Sada, više nego ikada prije, računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da podržite našu misiju. Ono što poduzmemo danas, imat će izniman utjecaj na našu budućnost', izjavila je Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

UNICEF je već pokrenuo nabavu prvog dijela zaštitne i medicinske opreme, a s obzirom na rastuće potrebe i izazove poziva sve da se uključe u kampanju.

Donirati možete na putem web stranice www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/, ili uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524, poziv na broj 2063-989.