ukupno 44

U Splitsko-dalmatinskoj županiji osam novozaraženih

27.03.2020 u 14:18

Bionic
Reading

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je za još osam osoba, trenutno ih je ukupno 44, a među zaraženima je i 13 zdravstvenih djelatnika, dok ih je 88 u samoizolaciji, rekao je petak župan Blaženko Boban

Boban je na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite izjavio kako su od osam novozaraženih četiri osobe iz Splita, dvije iz Kaštela te po jedna iz Solina i Podstrane.

Dodao je da u splitskom bolnici trenutno leži 14 zaraženih, od kojih je u nešto težem stanju jedna osoba iz Šibensko-kninske županije te je na respiratoru.

Stanje jedne osobe je "srednje teško", a svi ostali su u zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja, rekao je.

Župan je izvijestio i da su u samoizolaciji 304 građana ove županije, a od ukupno 1192 policijske provjere, kršenje te mjere potvrđeno je u 126 slučajeva. Kazao je i kako je u karanteni trenutno 28 osoba, među njima i petero stranih državljana (četiri Francuza i jedan Belgijanac).

Nakon dva tjedna tijekom večeri iz karantene bi trebalo izaći 18 "škverana" koji su bili na privremenom radu u Italiji. Ljude koji izlaze na polja i pale korov Boban je pozvao da to ne čine zbog opasnosti od požara, a zbog čega mogu biti kazneno i prekršajno sankcionirani.