HUMANITARNA VEČERA 'OBEĆANJE DJECI'

UNICEF prikupio više od pola milijuna kuna

23.11.2009 u 09:05

Bionic
Reading

Na humanitarnoj večeri 'Obećanje djeci' ukupno je prikupljeno 544.500 kuna za UNICEF-ove programe za djecu. Prikupljena će sredstva pomoći u realizaciji akcija 'Zajedno od početka', 'Prve 3 su najvažnije', 'Prve 3 su još važnije', 'Stop nasilju među djecom' i 'Svako dijete treba obitelj'

Humanitarna večera održala se pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske u sklopu aktivnosti kojima UNICEF u Hrvatskoj obilježava 20. obljetnicu Konvencije o pravima djeteta.

Uz pravobraniteljicu za djecu Milu Jelavić, na svečanoj večeri prisustvovali su svi UNICEF-ovi ambasadori dobre volje: Zlatan Stipišić Gibonni, Bojana Gregorić Vejzović, Maja Vučić i Slaven Bilić te regionalna izaslanica UNICEF-a Judita Reichenberg.

Financijska sredstva prikupljala su se tijekom večere prodajom mjesta i sponzorskih stolova, ali i kroz aukciju jedinstvenih iskustava u sklopu koje su se gosti, između ostalog, natjecali za tenisku poduku kod Gorana Ivaniševića, malu školu kuhanja kod Ane Ugarković, odlazak s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom na međunarodnu utakmicu, epizodnu ulogu u sapunici 'Dolina sunca', mini foto radionicu s Mare Milin, odlazak na ćevape s Ćirom Blaževićem i drugo.

'Svake godine se rodi više od 130 milijuna djece širom svijeta, što znači dvije i pol milijarde u ovih dvadeset godina. A na svako dijete rođeno u razvijenom svijetu rodilo se dvoje ili čak troje u nerazvijenim sredinama. Ne trebam vas podsjećati, da preveliki broj te djece više nije s nama, da previše njih nikad nije išlo u školu i da preveliki broj njih već ima vlastitu djecu, koja dalje žive u isto tako lošim uvjetima kao i njihovi mladi roditelji', istaknula je prilikom pozdravnog govora regionalna izaslanica UNICEF-a Judita Reichenberg i pozvala sve da, unatoč kriznoj godini, ne štede na djeci već da u njih ulažu.