pomorska nesreća

Umjesto u zatvoru, Horvatinčić u šetnji Cvjetnim trgom: 'Bolestan sam, liječim se'

24.06.2020 u 14:02

Bionic
Reading

Pravomoćno osuđeni Tomislav Horvatinčić, umjesto na odsluženju zatvorske kazne zbog pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradalo dvoje Talijana, bezbrižno šeće Cvjetnim trgom

Tamo su ga zatekli novinari i fotoreporteri. Na pitanje kako to da nije u zatvoru kazao je da je bolestan sam i da se liječi.

'Čekam sad ponovno jednu operaciju i to je to', odgovorio je. Na pitanje kakvi su mu planovi za dalje rekao je da mu je u planu samo liječenje.

'A kako se osjeća bolestan čovjek? Kavu, jesti, piti, to moramo', poručio je Horvatinčić za Novu TV.

Tvrdi da ga nije strah korone.

'Poštujem upute Stožera i pridržavam se, ne družim se s ljudima i u izolaciji sam u Samoboru na svom imanju i to je to', rekao je usred Zagreba.

Sudac izvršenja Županijskog suda u Zagrebu odredio je Tomislavu Horvatinčiću da na izdržavanje kazne mora doći još 30. ožujka, a on je zatražio odgodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

'Ima ozbiljno zdravstveno stanje, rana nakon operacije je procurila, pa se mora javljati liječniku i ne može u zatvor'', rekao je početkom ožujka njegov odvjetnik Velimir Došen.

U međuvremenu je koronavirus odgodio njegov odlazak u Remetinec. Tako je umjesto iza rešetaka Horvatinčić na špici.

Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora za pomorsku nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi.

  • +2
Tomislav Horvatinčić prošetao Cvjetnim trgom i dao izjavu za Novu TV Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL