DIJETE JE BILO ZAKLJUČANO 45 MINUTA

Umaški vatrogasci izvukli bebu iz vrućeg automobila: 'Roditelji su se pojavili gurajući dječja kolica u kojima je bio pas'

08.06.2022 u 19:22

Bionic
Reading

Sedmomjesečna beba bila je 45 minuta zaključana u vrućem automobilu na parkingu u Umaga, do dolaska vatrogasaca koji su je izvukli

Jedan građanin dojavio je oko 12:45 umaškim vatrogascima da je dijete zaključano. Razbili su staklo sa suprotne strane od one gdje je bilo dijete te ga izvukli posebnim alatom.

'Temperatura u vozilu bila je viša od 50 Celzijevih, a dijete je bilo znojno i vidno uznemireno', rekao je zapovjednik vatrogasaca Bojan Štokovac. Neslužbeno se doznaje da je riječ o sedmomjesečnoj bebi.

'Nakon što smo dijete izvukli iz auta, pojavili su se roditelji gurajući dječja kolica u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas', rekli su umaški vatrogasci.

Pozvana je i hitna pomoć koja je pregledala bebu i utvrdila da nije ozlijeđena, pišu 24 sata, no iz predstrožnosti je prebačena u bolnicu u Izolu.

Roditelji su strani državljani koji su vozilo parkirali na suncu kod jednog hotela. Daljnje okolnosti događaja utvrdit će Istarska policija.

Nažalost, takve su situacije ljeti sve češće, kažu vatrogasci, te dodaju da bi situacija bila vidno gora da je dijete ostalo desetak minuta duže u vozilu.

'Pola sata ili 45 minuta u vozilu na suncu temperatura se diže i na 55 stupnjeva', upozorio je Štokovac.